Uw vooraf ontworpen nieuwsbrief zelf invullen en makkelijk verzenden

HomingPigeon is een online nieuwsbriefsysteem ontwikkeld voor het gemakkelijk verzenden van simpele of uitgebreide nieuwsbrieven. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor de secretaresse of marketingmedewerker welke op een professionele manier een mailing naar een gerichte doelgroep ontvangers wil verzenden.

Het nieuwsbriefsysteem is via een beveiligde pagina te benaderen. Hier kan men de nieuwsbrief opmaken, contacten toevoegen, beheren en uiteindelijk de nieuwsbrief verzenden. Na de verzending zijn de statistieken te bekijken, aan de hand hiervan kunt u herleiden wat de verzending van de nieuwsbrief nu werkelijk heeft opgebracht.

Templates
Om gebruik te maken van het systeem dient er eerst een nieuwsbrieftemplate ontwikkeld te worden. Deze template wordt vervolgens aan het systeem gekoppeld zodat deze gepersonaliseerd verzonden kan worden.

De template wordt door BlueBerry ontworpen en vervolgens omgezet naar HTML. Hierbij wordt er rekening gehouden dat de nieuwsbrief in alle gangbare e-mail clients er netjes uitziet. Het is ook mogelijk dat de nieuwsbrieftemplate extern wordt aangeleverd. In dit geval dient BlueBerry de nieuwsbrief enkel te koppelen aan het systeem mits de aangeleverde HTML voldoet aan de eisen.

Binnen uw marketingstrategie kan het mogelijk zijn dat u met meerdere uitingen naar buiten treed. Hierbij is het mogelijk meerdere nieuwsbrieftemplates aan het systeem te koppelen.

Nieuwsbrief typen
Een nieuwsbrief welke wordt gekoppeld aan het systeem kan op verschillende manieren worden ontworpen: Een e-mail waarin enkel een korte mededeling staat in de huisstijl van het bedrijf, of een uitgebreide nieuwsbrief welke is voorzien met losse 'Lees meer' artikelen en externe feeds (denk aan automatische koppelingen met nieuwsberichten op uw website of producten uit een webshop). Voordat de nieuwsbrief wordt uitgewerkt dient daarom eerst het doel van de nieuwsbrief bepaald te worden. Op basis daarvan ontwikkelt BlueBerry een functionele nieuwsbrief welke de uiting van het bedrijf op de juiste manier naar voren brengt.

Ontwerp nieuwsbrief template
Bij het ontwikkelen van de nieuwsbrief is de vormgeving geheel vrij te bepalen. Het nieuwsbriefsysteem zit niet vast aan een vooraf ontwikkeld stramien. Uiteraard zijn er wel regels waar men rekening mee dient te houden om de nieuwsbrief in elke e-mail client er perfect uit te laten zien. BlueBerry ontwerpt een schets op basis van uw aanwijzingen en huisstijl, hierbij wordt er direct bepaald wat er wel en niet mogelijk is. Na eventuele correcties op de schets wordt het ontwerp omgezet in HTML en gekoppeld aan het systeem.

Neem direct contact met ons op